Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...
hypertherm-1.jpg

Test nu de nieuwe Powermax SYNC plasmasnijmachine bij Lastechniek Holland

Hypertherm heeft met de introductie van de Powermax65/85/105 SYNCTM systemen gezorgd voor een nieuwe revolutie op het gebied van plasmasnijmachines. De plasmasnijtoortsen zijn namelijk uitgevoerd met één cartridge-slijtdeel in plaats van vijf slijtonderdelen. Sinds kort is de SYNCTM-versie leverbaar en vanaf deze week heeft Lastechniek Holland de beschikking over een demo-machine die u kunt testen.

Plasmasnijmachines van Hypertherm

Met een plasmasnijmachine wordt plaatmetaal gesneden met behulp van plasma, dat met een vlamboog wordt opgewekt. Deze machines wordt voornamelijk gebruikt voor een snij- en gutstoepassing. Afhankelijk van het proces heeft de gebruiker andere slijtdelen voor de plasmasnijtoorts nodig. Hypertherm speelt hier perfect op in met hun nieuwe Powermax SYNCTM-modellen, uitgevoerd in een 65, 85 en 105 ampère model. Op de bijbehorende SmartSYNCTM-toorts zit een geheel vereenvoudigd slijtdeel, de Hypertherm-cartridge. Door geavanceerde toortscommunicatie zorgt deze combinatie voor een geautomatiseerde instelling van de plasmasnijmachine.

Cartridge vervangt vijf slijtonderdelen

Alle merken plasmasnijmachines maken gebruik van vijf slijtonderdelen op de toorts. Het unieke aan de SYNCTM machines van Hypertherm is dat de SmartSYNCTM-toorts is uitgerust met één cartridge-slijtdeel. Hierdoor is het slijtdeel veel makkelijker vervangbaar. Bovendien laat de operator weten wanneer de cartridge aan het einde van zijn levensduur is. Om verwarring te voorkomen is er voor elk proces een unieke cartridge kleurcode. De geïntegreerde technologie in de cartridge stelt automatisch de stroomsterkte, luchtdruk en bedrijfsmodus in, waardoor instellingsfouten tot het verleden behoren.

Nog meer SYNCTM voordelen

Zonder terug te gaan naar de stroombron kan de cartridge worden vervangen doordat met de bedieningsknoppen op de SmartSYNCTM-toorts de stroomsterkte aangepast kan worden. De Hypertherm-cartridge is ontwikkeld als één onderdeel, waardoor alles perfect op elkaar is afgestemd. Hierdoor gaat de cartridge twee keer zo lang mee als de vijf losse slijtonderdelen. Als gevolg van de slimme technieken is er minder training nodig om met deze machine aan het werk te gaan. Een ander voordeel is dat de eenvoudige bediening voor minder uitvaltijd zorgt en de gebruiker efficiënter kan werken. Ook ligt de betrouwbaarheid van dit toonaangevende Amerikaanse merk erg hoog. De SmartSYNCTM-toortsen met Hypertherm-cartridge zijn ontworpen voor zware industriële omgevingen, waardoor deze machine bijna iedere klus aan kan.

Test nu de Hypertherm Powermax SYNCTM bij Lastechniek Holland

De Hypertherm Powermax SYNCTM-modellen zijn in oktober 2021 geïntroduceerd en vanaf eind januari 2022 leverbaar. Lastechniek Holland heeft vanaf deze week de beschikking over een demo-machine. Interesse? Kom dan de Hypertherm Powermax SYNCTM testen bij ons in IJsselstein en ontdek de vele voordelen, zoals de cartridgefunctie in de SmartSYNCTM-toorts. Neem contact met ons op voor het plannen van een afspraak!

Hypertherm Powermax SYNC catalogus

Neem contact met ons op

Hulp nodig? Onze specialisten staan voor u klaar!

Neem contact op Stuur een e-mail