Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...
lorch-cobot-systeem-lastechniek-holland.jpg

Cobotlassen: de nieuwste ontwikkeling die vakmensen ontlast en motiveert

Krapte op de arbeidsmarkt, gebrek aan goede vakmensen en stijgende loonkosten, het zijn knelpunten waar veel (las)bedrijven tegenaan lopen. Klinkt herkenbaar? 
Wellicht is het inzetten van collaboratieve robots, afgekort cobots, een oplossing voor u. Dit systeem is namelijk perfect voor het automatiseren van kleine en middelgrote series. Zo wordt met lage investeringskosten veel werk opgepakt en kunnen uw vakmensen optimaal worden ingezet.

Wat doet een cobot?
De cobot voert een precieze beweging van het laspistool uit en het laspistool levert de perfecte naad, en dat steeds weer. Nadat de cobot goed is ingesteld, last deze foutloze serieproducten. Zo worden uw vakmensen ontlast van vermoeiende routinewerkzaamheden, waardoor er meer ruimte en motivatie is voor uitdagendere lasopdrachten. En dat kan weer leiden tot groeimogelijkheden; een win-winsituatie dus!

Het Lorch Cobot lassysteem
Voor de crème de la crème onder de cobots raden wij het cobot lassysteem van Lorch aan. Kenmerkend aan dit systeem is dat het een totaalpakket is met geïntegreerde software, waardoor er maar één bedieningspaneel is voor het besturen van de cobot en de stroombron. Het voordeel hiervan is dat deze cobot eenvoudig te installeren en te bedienen is. Daardoor wordt het in kortste tijd een onmisbaar onderdeel van uw team. Daarnaast is het
Lorch Cobot lassysteem CE gecertificeerd.

Wij helpen u graag!
Als Lorch-Cobotpartner heeft Lastechniek Holland uitgebreide kennis van het Lorch Cobot lassysteem én de tools om de voordelen van cobotlassen te demonstreren. We denken daarbij graag met u mee over een oplossing die bij u past. Interesse in wat een cobot voor uw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op voor meer informatie of een demo-sessie.

Neem contact met ons op!

 

 

Hulp nodig? Onze specialisten staan voor u klaar!

Neem contact op Stuur een e-mail