Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...
240.5030.0-lorch-tig-cobot-welding-package-compleet-systeem-koude-draad-links.jpg

Topkwaliteit TIG-lassen met de geavanceerde Lorch Cobot TIG-versie

Het unieke Lorch Cobot lassysteem is nu uitgebreid met een TIG-versie. Deze hoogstaande collaboratieve lasrobot was er al in een MIG/MAG-variant, maar met deze nieuwe versie van de Lorch Cobot is ook het lassen in dun plaatbereik eenvoudiger dan ooit. Benieuwd wat de Lorch Cobot TIG-versie zo speciaal maakt? Wij vertellen u er graag meer over.

Wat maakt de Lorch Cobot uniek?

De Lorch Cobot is een uniek lassysteem vanwege zijn omvangrijke totaalpakket. Met zijn geïntegreerde software is er slechts één bedieningspaneel nodig voor zowel het besturen van de cobot als de stroombron. Dit zorgt voor een eenvoudige bediening en installatie. In 2019 bracht Lorch de eerste collaboratieve lasrobot voor MIG-lassen op de markt. Nu breidt Lorch zijn assortiment uit met een TIG-variant.

Geautomatiseerd lassen in dun plaatbereik is met deze cobot nu een peuleschil. Ook is het mogelijk om hoge snelheden te behalen, omdat het lassysteem is uitgerust met een hoogfrequent plusproces tot 20 kHz. Daarnaast zijn in de TIG-versie de ontstekingseigenschappen van de stroombron verbeterd voor geautomatiseerd gebruik.

Gebruiksvriendelijk en veilig

Met TIG-versie van de Lorch Cobot is het gemakkelijker om snel en kwalitatief hoogstaand geautomatiseerd te lassen. Door de hoge proceskwaliteit is nabewerking niet nodig. Wanneer het werkproces eenmaal is ingesteld kan al het werk door één operator worden uitgevoerd. Ook heeft Lorch rekening gehouden met de juiste gebruikersveiligheid. De laserscanner bewaakt het veiligheidsveld en zorgt ervoor dat de cobot direct naar de noodstop overschakelt, wanneer de operator in het veiligheidsgebied beland.

Partnership

De samenwerking tussen Lorch en Lastechniek Holland is zo hecht als een lasnaad en gaat al ver terug. Als officiële Lorch-Cobotpartner  hebben wij dan ook de kennis in huis om u volledig te adviseren en begeleiden. Bovendien heeft Lastechniek Holland een eigen Lorch Cobot lassysteem in huis.

Wij demonstreren u graag het werkgemak en de kwaliteit van het Lorch Cobot lassysteem. Neem gerust contact met ons.

Neem contact met ons op

Hulp nodig? Onze specialisten staan voor u klaar!

Neem contact op Stuur een e-mail