Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...
rhodius-logo-schijven-4-3-formaat.jpg

Rhodius heeft dunste doorslijpschijf ter wereld en meer unieke oplossingen

Rhodius biedt zeer specifieke oplossingen voor slijp- en schuurmiddelen. Met hun extreem klantgerichte benadering is Rhodius uniek op de markt. Inmiddels maakt het merk ook naam met de dunste doorslijpschijf ter wereld en speciale schijven voor aluminium. Lastechniek Holland is gespecialiseerd in en getraind door Rhodius, waardoor wij u als geen ander kunnen adviseren op het gebied van slijpwerk.

Wat is Rhodius?

Rhodius is een toonaangevende Europese fabrikant van slijp- en schuurmiddelen. Vanuit de productielocatie in Duitsland levert Rhodius een hoogwaardig assortiment producten, toegespitst op de professionele markt. Naast eersteklas kwaliteit staat het merk Rhodius voor prestatie, veiligheid en betrouwbaarheid. Behalve standaardproducten voor de meest voorkomende toepassingen ontwikkelt Rhodius pasklare oplossingen voor specifieke slijpbewerkingen. Het bedrijf bestaat al 60 jaar, waardoor het aan ervaring zeker niet ontbreekt.

Dunste doorslijpschijf ter wereld

Begin 2021 heeft Rhodius met de XTK6 EXACT een wereldprimeur op de markt gebracht. Met een schijfdikte van zes millimeter is deze doorslijpschijf de dunste ter wereld. Naast heel precies slijpen kan je zowel met de XTK6 en XTK8 EXACT ook een snelle en koele snede maken. Het braamvrij doorslijpen zorgt ervoor dat de nabewerking minimaal is.

Speciale schijven voor aluminium

Wanneer er met standaard slijpschijven op aluminium wordt gewerkt zullen de schijven snel vollopen. Dat komt de levensduur van het materiaal niet ten goede. Rhodius heeft op de behoefde van de klant ingespeeld door in 2021 slijpschijven speciaal voor aluminium op de markt te brengen. Om het vollopen te voorkomen, is in deze schijven een speciale binding aangebracht. Hierdoor zijn de doorslijpschijf XT24 en de lamellenslijpschijf LGA ALU van Rhodius de beste toepassing voor bewerking van aluminium en Non-ferro materialen.

Lastechniek Holland helpt uw slijpwerk te vereenvoudigen

Lastechniek Holland werkt al jarenlang samen met Rhodius en krijgt regelmatig praktijktrainingen van dit inventieve merk. In Nederland zijn wij dé specialist op het gebied van Rhodius doorslijpschijven, afbraamschijven, lamellenslijpschijven, cleanschijven, schuurbanden of polijstschijven. Wij brengen u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en adviseren u daarbij welke Rhodius producten het beste passen bij uw specifieke werkzaamheden. Bekijk de onderstaande brochure of neem direct contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

Catalogus Rhodius (2021)

Neem contact met ons op

Hulp nodig? Onze specialisten staan voor u klaar!

Neem contact op Stuur een e-mail