Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...
tig-november-2020.png

Primeur: Directe rookafzuiging voor TIG-lassen met de Translas 8TE Extractor

Met de 8TE Extractor brengt Translas de eerste directe rookafzuiging in TIG-lastoortsen op de markt. Het systeem zorgt ervoor dat de lasser wordt beschermd tegen de vrijkomende lasrook. Tot wel 95% wordt direct bij de bron gereduceerd. Ook voor MIG-lastoortsen is er met de komst van de 8XE Extractor een sterk verbeterde versie.  

Waarom directe rookafzuiging?

Tijdens het lassen komt er rook vrij die erg schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Het is daarom zeer belangrijk om de lasrook op een goede manier af te zuigen, vooral wanneer de lasser werkt in een afgesloten ruimte. Translas is een bedrijf dat lastoortsen ontwikkelt die direct bij het lassen de vrijkomende lasrook afzuigt. Daarmee worden schadelijke dampen afgescheiden van het laswerk. Door de extractie wordt de rook vervangen door schone lucht.  

Zeer efficiënte rookafzuiging met de nieuwe 8TE TIG Extractor

Voor TIG-lassen heeft de Nederlandse lastoortsen fabrikant Translas met de 8TE Extractor een absolute primeur op het gebied van directe rookafzuiging. Doordat de lasrook tot 95% wordt gereduceerd, is de lasser beschermd tegen giftige deeltjes zoals mangaan, nikkel en chroom. De stabiliteit van de lastoorts is uitstekend en zowel de gas- als watergekoelde versie hebben een zeer flexibele aanzuigslang, wat TIG-lassen zeer comfortabel maakt. 

Verbeterde versie voor het MIG-lassen

Verder heeft Translas een verbeterde rookafzuigingsoplossing voor het MIG-lassen met de 8XE Extractor. Dit systeem vangt 98% van de lasrook direct bij de bron af. De nieuwe houder voor het mondstuk is ontworpen om de grootste klappen in elke industriële omgeving op te vangen. Het kogelgewricht van deze lastoorts heeft hoekbeweging van 30 graden en is 360 graden draaibaar. Dit zorgt voor veel comfort en een fijne wendbaarheid bij het lassen.

Kiest u ook voor directe rookafzuigtoortsen?

Heeft u vragen over de nieuwe 8TE TIG Extractor, de 8XE Extractor of wilt u de werking van deze lastoortsen zien in een demo? Lastechniek Holland staat voor u klaar! Onze collega Maurice de Meza onderzoekt graag welk type directe rookafzuiging het beste bij uw bedrijf past.

Hulp nodig? Onze specialisten staan voor u klaar!

Neem contact op Stuur een e-mail