Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...
ceweld-e-7016.jpg

Ceweld heeft de beste dubbel geperste elektrode

Uit onderzoek van Ceweld is gebleken dat de dubbel beklede elektrode door veel fabrikanten niet meer twee, maar één keer geperst wordt. Zo niet bij de fabrikant van Ceweld. Bij hen wordt de dubbel beklede elektrode wel degelijk nog steeds dubbel geperst. De Ceweld E 7016 is volgens Lastechniek Holland dan ook de allerbeste dubbel beklede elektrode op de markt. We leggen de voordelen van deze elektrode graag uit.

Wat is een dubbel beklede elektrode?

Door de uitmuntende laseigenschappen is de dubbel beklede elektrode veruit de meest verkochte elektrode in Europa. Een dubbel beklede elektrode bestaat uit twee geperste lagen op de kerndraad. Als binnenste of eerste een dun laagje rutiel en vervolgens als buitenste of tweede laag het basische deel. De boogstabiliserende minaleren en metaalpoeders zijn geconcentreerd in de binnenste laag en de mineralen die het beschermgas leveren zijn geconcentreerd in de buitenste laag. Deze combinatie zorgt voor een unieke lasbaarheid.

De huidige situatie in de markt

Ceweld is gaan testen met verschillende dubbel beklede elektroden. Daaruit bleek dat het 7016-type, ooit als Oerlikon Spezial op de markt gekomen en door veel fabrikanten gekopieerd middels een Oerlikon licentie, al geruime tijd niet meer twee keer geperst wordt. Met het besluit om deze elektrode slechts eenmaal te persen, brengen fabrikanten de onder druk staande kostprijs omlaag. Ceweld doet dit bewust niet. Simpelweg omdat Ceweld niet wil inleveren op de kwaliteit, want zij zoeken juist constant naar de elektrode met de allerbeste laseigenschappen. Daar is Ceweld met de Ceweld E 7016 volop in geslaagd. En met deze Ceweld E 7016 is de lasser er zeker van dat de dubbel beklede elektrode écht twee keer geperst is.

Test de voordelen van de Ceweld E 7016 zelf

De voordelen van de twee keer geperste Ceweld E 7016 elektrode zijn eindeloos. Denk aan de meest stabiele boog, een zelflossende slak en de beste start en herstart eigenschappen. Ook zijn er geen scheefbranders door de dubbele persing, geen startgas problemen, is hij niet vochtgevoelig en is de Ceweld E 7016 geschikt voor diverse lasmethodes.

Wilt u zelf aan de slag met de Ceweld E 7016 elektroden? Dat kan! Neem contact met onze collega Maurice de Meza op voor een gratis proefmonster.

Neem contact met ons op

Hulp nodig? Onze specialisten staan voor u klaar!

Neem contact op Stuur een e-mail