Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...
combinatie-afbeelding-dumeta-lasmanipulator-100-500.jpg

Breng uw laswerk in de juiste positie

De laspositie is een belangrijke factor voor de kwaliteit van een lasverbinding. Nog steeds garandeert ‘onder de hand’ lassen de beste las. Lang niet altijd laat het werkstuk toe dat de lasser in deze ideale positie kan lassen. Een lasmanipulator, ook wel draaitafel genoemd, biedt echter uitkomst. Lees er hieronder meer over.

Waarom een lasmanipulator gebruiken?

Er zijn situaties waarin het voor een lasser lastig is om goed bij het werkstuk te komen. Met een lasmanipulator kan het werkstuk dusdanig gepositioneerd worden, dat de lasser wel ‘onder de hand’ kan lassen. Op deze manier helpt een lasmanipulator om de laskwaliteit te verbeteren, de werkbelasting te verminderen en de productiviteit te verhogen.

Lastechniek Holland biedt de oplossing met het Dumeta programma

Lastechniek Holland levert de lasmanipulatoren uit de D-DWP serie van Dumeta. Alle D-DWP lasmanipulatoren zijn namelijk voorzien van een doorlaat in de draaitafel. Hierdoor worden de mogelijkheden voor het positioneren van het werkstuk aanzienlijk uitgebreid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het lassen met backinggas. Door de traploos regelbare rotatiesnelheid draait het werkstuk op een constante snelheid, waardoor ook het laswerk constant blijft. Bovendien is de draaitafel een ideale oplossing voor het uitvoeren van rondlaswerk. De D-DWP serie van Dumeta is compact, zodat er weinig werkruimte nodig is. Deze kleine lasmanipulatoren zijn leverbaar met een capaciteit van 100, 300 en 500 kg.

Veel meer dan alleen lasmanipulatoren

Het programma van Dumeta bevat veel meer dan enkel lasmanipulatoren. Ook lasrolstellingen, laskolommen en pijprotatiesystemen behoren tot het assortiment. Voor elk mechanisatievraagstuk is er met Dumeta een passende oplossing. Zo zijn de compacte lasrolstellingen uit de D-DWR serie van Dumeta uitermate geschikt voor het positioneren en draaien van kleine tanks en buizen.

Start vandaag nog met het verbeteren van uw laswerk!

Bent u benieuwd waarmee Lastechniek Holland u helpt uw laswerk te verbeteren en wilt u meer weten over de lasmanipulatoren van Dumeta of andere mechanisatieoplossingen? Bekijk dan onderstaande brochure of neem contact met onze collega Maurice de Meza op. Graag tot ziens bij Lastechniek Holland!

Brochure - Lasmanipulatoren D-DWP serie

Brochure - Lasrolstelling D-DWR serie

Neem contact met ons op

Hulp nodig? Onze specialisten staan voor u klaar!

Neem contact op Stuur een e-mail