Nieuws

LASTECHNIEK - HOLLAND BV

Maak kennis met de gevulde lasdraden van Stein-Megafil  


De gevulde draden van Stein-Megafil hebben vele voordelen t.o.v. de concurrentie en massieve draden voor dezelfde toepassingen. Door het unieke fabricageproces heeft deze draad een zeer goede doorvoer vanwege de perfecte rondheid. Bijkomend voordeel is dat er geen twist ontstaat bij het afrollen, daardoor is deze ook uitermate geschikt voor de lasrobot.


Stein-Megafil maakt al haar gevulde draden naadloos waardoor er een zeer lange houdbaarheid ontstaat. Het waterstofgehalte is minder dan 3 ml per 100 gr. en nadroging is dan ook na opslag nooit nodig.


Door het geaglomereerde poeder op een unieke wijze in de draad te verwerken, heeft deze een stabiele samenstelling. Dit maakt een hogere neersmelt mogelijk.


Standaard worden alle types Stein-Megafil geleverd met een 3.1 certificaat en hebben de meeste draden een keur tot -60 graden.  


Bel 030 - 688 48 76 voor een afspraak met Lastechniek Holland om zelf de voordelen van deze gevulde lasdraden te ervaren.

Wij hebben uw handschoen!


Handverwondingen voorkomen? Kosten besparen?

Dat kan! Heel simpel met de handschoenen van Guide. Guide produceert sinds 1995 voor elk soort werk of toepassing een geschikte en beschermende handschoen, waarmee u verwondingen aan uw handen kunt voorkomen.

De handschoenen van Guide ze zijn in vele takken van de industrie en op verschillende werkplekken inzetbaar van lasser tot monteur. Ook in de medische sector en bij de gemeentelijke reinigingsdiensten zijn deze handschoenen uitstekend toepasbaar.


Betere werkprestaties realiseren? Geld verdienen?

Dat kan! Heel eenvoudig door het kiezen van de juiste Guide handschoenen. Goed zittende handschoenen beschermen namelijk niet alleen de handen, maar leiden ook tot betere werkprestaties. Guide maakt daarom handschoenen die zo comfortabel en goed zijn dat u nooit aarzelt om ze tijdens het werk te dragen. Bovendien zijn de verschillende soorten handschoenen verkrijgbaar in diverse maten.


Kies nu voor de Guide handschoenen en kom naar Lastechniek Holland

Want wij hebben uw handschoen! Hij ligt voor u bij ons klaar om te passen, voelen en ervaren. En zoals u van ons gewend bent, geven wij u graag een persoonlijk advies op maat. Wilt u liever dat wij naar u toe komen, maak dan een afspraak met ons en klik op: Afspraak. Als u eerst meer informatie over de Guide handschoenen wilt, klik dan op: Meer info.

Lastechniek Holland heeft 40 jarig jubileum gevierd


In oktober 1974 werd Lastechniek Holland opgericht door Bert van Holstein en richtte het bedrijf zich in eerste instantie op het maken van speciale branders, zoals ringbranders en het aanleggen van ringleidingsystemen bij bedrijven op locatie. Al snel bleek er vraag te zijn naar aanverwante lastechnische artikelen en werd het leveringsprogramma van Lastechniek Holland uitgebreid met onder andere cilindergassen, las- en snijapparatuur.


Vanaf 1986 kwam de jongste zoon Ron fulltime in het familiebedrijf werken. Hij begon gewoon onderaan de ladder en heeft in 2004 het stokje overgenomen van zijn vader. In de loop der tijd heeft Lastechniek Holland zich verder ontwikkeld als een industrieel lastechnische handelsonderneming met een focus op eerlijkheid, transparantie, kwaliteit en een goed advies.


Het 40 jarig jubileum is niet ongemerkt gevierd. Naast een feestelijk logo is er ook een jubileum magazine gemaakt. Bent u benieuwd naar het jubileum magazine? Vraag hem dan aan bij uw contactpersoon.

Wilt u ook perfect elektrode lassen?


Ontdek de MicorStick van Lorch

De MicorStick maakt uw werk eenvoudiger. Hoe? Hij werkt beter, sneller, is nog lichter én hij is het beste voor elektrode lassen. Alles zit in deze lasinverter voor een optimale ontsteking en perfect lasgedrag. Daarnaast is de MicorStick extreem robuust met een minimaal gewicht van 4,9 kg en gegarandeerd beveiligd tegen vallen tot een hoogte van wel 80 cm. Hij is optimaal geschikt voor basische, rutiel- en speciale elektroden tot 4 mm.


Al eens zonder stopcontact gelast?

Arriveren, netstekker insteken en lassen maar? Dat kan! Verspil geen tijd meer aan het zoeken naar de stroomaansluiting, want wij hebben de oplossing voor u:

Lassen met de accu.


De MicorStick werkt namelijk niet alleen aan het 230 V net, maar ook aan de accu. Met de accupack MobilePower kunt u mobiel lassen in een nieuwe dimensie. Lassen met nog meer productiviteit met krachtige accu’s met li-ion technologie.

Slimme transport- en draagoplossingen voor onbeperkte mobiliteit geven u maximale vrijheid voor ontelbare toepassingsmogelijkheden!


Het dreamteam voor perfect elektrode lassen

Ontmoet ons dreamteam voor perfect elektrode lassen. Dit kan bij ons in de showroom of bij u op locatie. U kunt hier ook alvast

De nieuwe kwaliteit voor mobiel lassen.pdf downloaden.

Bedien hem overal met de interne luchtcompressor!


Met de Powermax30® AIR heeft Hypertherm een zeer veelzijdig  te gebruiken systeem voor snijden in volle actie geïntroduceerd: Een nieuw draagbaar luchtplasmasysteem en interne compressor in één dat u bijna overal eenvoudig metaal laat snijden. Hierdoor is de Powermax30® AIR al in de basisuitvoering een geweldig gereedschap voor een diversiteit aan eroepen.


In verhouding tot zijn gewicht heeft de Powermax30® AIR met zijn 13,5 kg en vermogen van 30 ampère het hoogste vermogen in vergelijking met ieder ander systeem in zijn klasse. Dit is te danken aan diverse technische ontwikkelingen en een volledig nieuw consumtieontwerp dat de luchtstroom voor de compacte interne compressor optimaliseert.


Zoals alle Hypertherm Powermax-systemen is ook de Powermax30® AIR robuust en betrouwbaar met de betrouwbaarheid van Hypertherm CertifiedTM om prestaties te leveren in de meest veeleisende omgevingen.


Het team van Lastechniek Holland geeft u graag meer informatie over de Powermax30® AIR van Hypertherm.

De specificaties kunt u ook downloaden via: Hypertherm Powermax30 AIR.pdf

Nieuw bij Lastechniek Holland: Laskleding van SIOEN


Met 55 jaar ervaring in talrijke industriedomeinen begrijpt men bij SIOEN de wensen van klanten en de omstandigheden waarin zij werken. Het volledige productieproces, oftewel van garen tot eindproduct, wordt door SIOEN zelf beheerd.


In combinatie met de uitstekende productkennis en onbeperkte creativiteit van de R&D afdeling van SIOEN, kan SIOEN hierdoor revolutionaire nieuwe producten en verbeterde oplossingen ontwikkelen. Niet voor niets is de bedrijfsslogan bij SIOEN: “Innoveren om te beschermen”.


Het uitgebreide laskleding programma van SIOEN biedt dan ook de best profesionele bescherming biedt tijdens het lasproces.     


Bij Lastechniek Holland is vanaf nu deze kwaliteitsvolle laskleding van SIOEN verkrijgbaar. Kies voor veilig lassen met SIOEN laskleding en kom naar onze showroom om te passen. De catalogus met Laskleding van Sioen.pdf kunt u via de onderliggende link downloaden.

Nu nog beter, de nieuwe Hypertherm Powermax45® XP


De Hypertherm Powermax45® XP biedt nog betere prestaties in vergelijking met de Powermax45. De XP heeft een verbeterde snijcapaciteit, snellere snijsnelheden en automatische gas-instelling voor een eenvoudige ingebruikname en bediening.


Handmatig snijden van 16 mm dik metaal, gutsen en markeren is met het professionele plasmasysteem van de Hypertherm Powermax45® XP de oplossing. Dankzij de superieure snij- en gutskwaliteit hoeft u minder tijd te besteden aan slijpen en het voorbereiden van randen.


In de te downloaden Hypertherm Powermax45 XP.pdf staan zijn specificaties op een rijtje.

Maak een persoonlijke afspraak bij Lastechniek Holland voor verdere info of een vrijblijvende demonstratie om de nieuwe Hypertherm Powermax45® XP zelf te ervaren.

Wilt u snel en spatarm lassen?


Maak dan kennis met de LORCH SpeedPulse XT:

De nieuwe LORCH SpeedPulse XT voor het MIG/MAG pulsboog lassen heeft een gepatenteerde regeltechniek voor de vlamboog. De lasser heeft door het optimaal instellen op deze manier de vlamboog altijd volledig onder controle. Hierdoor kan

staal, roestvast staal, aluminium en ook CuSi met de LORCH SpeedPulse XT extreem spatarm worden gelast.


De krachtige XT- en Speed-processen zorgen bovendien voor extra snelheid, zodat u met de LORCH SpeedPulse XT sneller en effectiever last dan ooit.


De LORCH SpeedPulse XT is met 320, 400 of 500 A als compact of koffermodel volledig configureerbaar.


Ontdek bij Lastechniek Holland waar de XT voor staat: Extra snel, extra spatarm en extra veel gevoel voor de lasser.

Slijt- en corrosievaste oplossingen van Ceweld


Bij oplassen worden op het basismateriaal één of meerdere slijtvaste lagen gelast, welke de mechanische eigenschappen en levensduur van de opgelaste onderdelen verbeteren.


De voornaamste redenen voor het oplassen zijn dan ook standtijdverbetering (opgelaste laag is slijtvaster dan het basismateriaal) en productieverhoging (onderdelen gaan langer mee waardoor minder onderhoudstops nodig zijn).


Belangrijk bij het oplassen is de juiste keuze voor het oplasdraad, waarbij gekeken wordt wat voor soort slijtage en welke belasting er plaatsvindt.


Met de slijt- en corrosievaste oplossingen van Ceweld hebben wij een compleet pakket aan oplas-toevoegmateriaal voorhanden.


Download hier de folder Slijt- en corrosievaste oplossingen van Ceweld.pdf of maak een afspraak met Lastechniek Holland voor een advies op maat.

Nieuw in ons programma: Zekler


Lastechniek Holland introduceert de persoonlijke beschermingsmiddelen van Zekler, een jong merk van sterke, functionele en trendy veiligheidsbrillen en zeer goede gehoorbescherming.


Zekler is er van overtuigd dat comfort, pasvorm en stijl bijdraagt aan het daadwerkelijke gebruik van veiligheidsbrillen en gehoorbescherming. Niet voor niets is hun slogan “Bescherm je zintuigen”.


Kies voor elke werkplek en werksituatie de best passende bescherming: Kies voor Zekler.


Benieuwd naar de producten van Zekler? Bekijk hier de LH Introductiefolder Zekler.pdf of maak een afspraak met Lastechniek Holland voor een persoonlijk advies.

Meer zicht op je laswerk én gas besparen met de Gas Saver Kit


Met de TIG Gas Saver Kit van Lastechniek Holland op uw TIG-toorts kunt u tot 40% op Argon gas besparen tijdens het TIG lassen. Daarnaast geeft de doorzichtige Pyrex gascup een beter zicht op het laswerk tijdens het lassen.


De TIG Gas Saver Kit is leverbaar voor de type 9/20 serie en de 17/18/26 serie.


Download voor meer informatie de LH folder TIG Gas Saver Kits.pdf of neem contact op met Lastechniek Holland.

Nieuw bij Lastechniek Holland: TAG pijpbewerkingsapparatuur


Lastechniek Holland biedt u met de pijpbewerkingsapparatuur van TAG, één van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van specialistische gereedschappen voor het bewerken van metalen buizen, een oplossing om uw werk sneller, eenvoudiger, nauwkeuriger en efficiënter te maken.


Of het nu gaat om pijpsteunen en rollers, pijpstoppers, pijpklemmen,  backinggassystemen of pijp markeergereedschap, het TAG programma biedt een passende oplossing.


Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het TAG assortiment, kom dan naar de showroom van Lastechniek Holland of neem contact op met de afdeling verkoop. Ook kunt u hier de TAG catalogus.pdf downloaden.

Spatvrij lassen, zelfs in overgangsgebied!


De nieuwe LORCH MicorMIG Pulse maakt dit mogelijk.

Door de stabiele en beheersbare puls-vlamboog kunt u zelfs in het overgangsgebied spatvrij lassen. Zo voorkomt u omslachtige nabewerkingen of bespaart u kostbare tijd bij het wisselen van lasdraad. Want of het nu gaat om staal, edelstaal of aluminium, met het eenvoudig en snel in te stellen en robuuste pulse-proces van de LORCH MicorMIG Pulse last u nagenoeg spatvrij in de overgangsboog.


MicorBoost

Vanwege de MicorBoost-technologie last u nog efficiënter bij een hoger rendement bij het MIG-MAG-lassen. De snelle regeltechniek zorgt bovendien voor een zuivere druppeloverdracht van de pulsboog.


Maak zelf kennis met de LORCH MicorMIG Pulse bij Lastechniek Holland

Het team van Lastechniek Holland vertelt u graag meer over alle mogelijkheden met deze handige Lorch allrounder op het MIG/MAG-lasgebied. Maak een afspraak met de afdeling verkoop, zodat we u persoonlijk meer informatie kunnen geven over de nieuwe LORCH MicorMIG Pulse. U kunt hier overigens ook alvast de folder van de LORCH MicorMIG Pulse.pdf downloaden.

L.Brador WorkMove in het assortiment van Lastechniek Holland


De WorkMove van L.Brador is de nieuwe aanwinst in ons assortiment Persoonlijke beschermingsmiddelen. L.Brador produceert o.a. deze werkbroeken met stretch, wat uw werk in uitvoering gemakkelijker en plezieriger maakt. Bovendien wordt er beter en veiliger gewerkt als de kleding mooi en fijn zit en er goed uitziet. 


Vanaf heden heeft Lastechniek Holland de WorkMove stretch werkbroeken van L.Brador op voorraad. Kom naar onze vernieuwde showroom om zelf deze super comfortabel zittende werkbroek te ervaren of neem contact met ons op voor een persoonlijk advies.


Via de onderliggende link kunt u de catalogus met L.Brador Werkkleding.pdf downloaden.