Lasplaatsafscherming

Lasplaatsafscherming is belangrijk voor het beschermen van omstanders rondom de lasplaats tegen de gevaren van onbeschermde blootstelling aan laslicht (zoals lasogen bij kortstondige blootstelling, staar bij langdurige blootstelling of een verbrande huid welke kan uitmonden tot huidkanker), en het spatten van lasvonken. Waar de lasser zichzelf kan beschermen met een laskap en beschermende kleding is afscherming van de lasplaats dus belangrijk voor omstanders.


Daarnaast zijn veiligheidsmaatregelen voor de laswerkplek wettelijk verplicht. Lasplaatsafscherming moet voldoen aan de Europese EN-1598 norm, waarin eisen zijn vastgelegd over laslichtfiltratie, zelfdovendheid (vlambestendigheid), UV-stabiliteit en markeringen.

Als deze voorschriften worden genegeerd kan dit leiden tot problemen met de arbeidsinspectie en natuurlijk met de rechter als nalatigheid bij ongelukken kan worden aangetoond.


Er zijn verschillende soorten lasplaatsafscherming mogelijk, zoals lasgordijnen, (flexibele) lasschermen en lasdekens, afhankelijk van de specifieke werkomstandigheden, de grootte van de oppervlakte van de lasplaats en uw wensen.


Staan veiligheid en kwaliteit ook bij u voorop? Maak dan een afspraak met Lastechniek Holland om de diverse mogelijkheden te bespreken of voor een deskundig en op maat gesneden advies.

LASTECHNIEK - HOLLAND BV